Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyber­verzekering

Wat doet u als uw Warehouse Management Systeem uren niet toegankelijk is door een DDos aanval? Voor de kosten die ontstaan door zo’n aanval kunt u een Cyberverzekering afsluiten. TVM biedt hiervoor een goede oplossing. Bel of mail onze Ondernemersdesk voor een vrijblijvend gesprek. Wij bespreken alle mogelijkheden van de Cyberverzekering die voor u belangrijk zijn en rekenen de premie voor u uit.

Cyberverzekering | TVM verzekeringen

Cyberverzekering: via intermediair

Organisaties werken steeds meer digitaal en zijn steeds afhankelijker van ICT. Dit brengt ook grotere cyberrisico’s met zich mee. Een hack door criminelen of een fout van een medewerker kan uw systeem platleggen en/of gevoelige data lekken. Deze risico’s hebben impact op uw hele bedrijf en kunnen leiden tot reputatie en financiële schade. Daarnaast zijn er Europese richtlijnen voor zorgplicht op digitale weerbaarheid opgesteld. Dit geeft ondernemingen en bestuurders extra verantwoordelijkheden met mogelijk verstrekkende (financiële) risico’s. Meer informatie over digitale weerbaarheid treft u aan op www.digitaltrustcenter.nl van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Als u of uw bedrijf betrokken raakt bij een cyberincident dan biedt de Cyberverzekering via TVM intermediair een complete dekking.

Dekking Cyberverzekering

  • Eigen schade: schade die u zelf lijdt door een cyberincident. Bijvoorbeeld de kosten door een datalek of de bedrijfsschade wegens het stilvallen van activiteiten. De verzekering dekt ook de kosten die worden gemaakt om data te reconstrueren.
  • Maak gebruik van veiligheidsscan's, ondersteunende oplossingen en diensten, zoals een risicobeoordeling en Cyber Security Scan(s). Krijg inzicht in specifieke risico’s voor uw bedrijf en ontvang aanbevelingen om deze te beperken. Dit omvat niet alleen ICT-risico’s, maar ook risico’s rond uw personeel, processen en procedures.
  • Crisismanagement: snel weer verder als er een crisis is. Denk aan opstarten van de telefooncentrale. 
  • Aansprakelijkheid: denk aan verlies van persoonsgegevens en vertrouwelijke bedrijfsgegevens

 

NIS2 richtlijnen

Verbeter uw cybersecurity

De nieuwe NIS2 richtlijn zal gehanteerd worden vanaf 2025. Gevolg is dat veel Nederlandse bedrijven verplicht maatregelen moeten nemen op het gebied van cybersecurity. Ook bedrijven die zelf niet onder het toepassingsgebied van NIS2 vallen, maar wél leveren aan organisaties die onder het toepassingsgebied van NIS2 vallen, moeten kunnen aantonen dat ze actief werken aan hun digitale veiligheid. Daarom is het belangrijk om te kijken wat dit betekent voor uw bedrijf en tijdig maatregelen te nemen zodat u vóór 2025 aan de minimale eisen voldoet.  Een goede voorbereiding kost namelijk al snel een halfjaar.

Lees meer over de NIS2

Cyberverzekering - computer | TVM verzekeringen