Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM ondersteunt oproep VVN om schoolroutes te mijden

TVM verzekeringen ondersteunt de oproep van Veilig Verkeer Nederland om extra alert te zijn in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar. 

20 augustus 2018

TVM verzekeringen ondersteunt de oproep van Veilig Verkeer Nederland om extra alert te zijn in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar. VVN start maandag weer haar jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’, waarbij automobilisten worden verzocht om de schoolroute met name in de eerste week na de zomervakantie zoveel mogelijk te mijden. Als transportverzekeraar brengt TVM die boodschap graag onder de aandacht bij haar achterban, onder andere via social media.

In de vakantieperiode in de zomer rijden bijna de helft minder auto’s op de weg. Bij de start van het nieuwe schooljaar zorgt de ‘nieuwe’ drukte in het verkeer jaarlijks voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers, zo meldt VVN. Ook in andere leeftijdscategorieën stijgt het aantal ongelukken. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol in het verkeersgedrag.