Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM foundation steunt Urban Ox Park in Oss

Oss - De TVM foundation heeft een donatie gedaan aan Stichting Urban Ox Park, een burgerinitiatief in Oss dat zich inzet voor een nieuw te bouwen park met diverse sportvoorzieningen. De symbolische cheque werd uitgereikt aan Jara van der Steen van Stichting Urban Ox Park, door Anton van Haren, accountmanager bij TVM en aanvrager van de donatie.

Burgers in actie

Het Urban Ox Park is ontstaan uit een burgerinitiatief van een groep Ossenaren die in 2022 samen de plannen hebben opgezet. Hoewel de gemeente subsidie verleende, moest de groep nog een aanzienlijk deel van de kosten zelf financieren. De TVM foundation waardeert de inzet van burgers om zelf actie te ondernemen en heeft daarom graag bijgedragen aan dit project. Dankzij deze donatie is de realisatie van het Urban Ox Park een feit. Het Urban Ox Park is inmiddels bijna klaar en de officiële opening staat gepland voor zaterdag 5 oktober.

Anton van Haren: “Mooi om het team van Urban Ox Park te ondersteunen in hun streven naar een sportieve openbare ontmoetingsplek in Oss voor jong en oud!”

Voor ieder wat wils

Het park bestaat uit een skatebaan, een pumptrack en een calisthenicspark. Deze voorzieningen zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor zowel mindervaliden als mensen met beperkingen. De skatebaan heeft verschillende hindernissen, terwijl de pumptrack een ritmisch circuit van bulten en bochten biedt voor alles wat op wielen rijdt. Het calisthenicspark biedt iedereen de mogelijkheid om te trainen met het eigen lichaamsgewicht.

De TVM foundation

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Leden van de Coöperatie TVM en haar medewerkers kunnen een aanvraag doen. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u hier.