Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Dagje Meekijken met Jong TVM

Op dinsdag 3 oktober 2023 beleefden Jong TVM een inspirerende dag. Lees mee wat ze hebben gedaan en ontdek waarom het belangrijk is dat jonge medewerkers deze ervaring opdoen en hun samenwerking versterken.

Dinsdag 3 oktober was Jong TVM op 1 Daagse. Jonge TVM medewerkers barsten natuurlijk van de energie, dus de dag kende een vol programma. Het begon in de ochtend bij de hub van TVM klant Picnic in Drachten. Hier kreeg iedereen een rondleiding en uitleg over hoe de Last Mile bezorging werkt. Ook was er veel aandacht voor de Picnic auto’s. Iedereen mocht zelfs een rondje rijden in een Picnic wagentje! Dit verliep natuurlijk geheel schade vrij.

Vervolgens ging iedereen 1 stap terug in de keten van de boodschappen, van de hub in Drachten naar de “FC” in Heerenveen. Vanuit dit Fulfillment Centre worden alle hubs in Noord Nederland bevoorraad. Het was erg gaaf en inspirerend om te zien hoe technologie leidend is binnen Picnic. Zo staan alle producten in de FC ingedeeld dat ze zo efficiënt mogelijk opgepikt worden door de Shoppers. De kattenbrokjes staan dus gewoon tussen de zeep en de pasta in plaats van alles bij elkaar. Na de uitgebreide rondleiding kregen we een presentatie waarin het bedrijfsconcept van Picnic verder werd toegelicht. Ook was er tijd voor een lunch in de kantine.

Tom Kootstra over de 1 daagse

"Jong TVM'ers lopen over het algemeen iets minder lang mee in de organisatie dan de gemiddelde andere TVM'er. Het was tof om in een informele setting leuke gesprekken te hebben met collega's waar je daarvoor niet verder kwam dan een 'hoi' op de trappen of in het werkcafé. Leuk om op deze manier nieuwe afdeling overstijgende contacten te leggen! En zeg nou zelf; wie wil er nou niet keer een rondje gereden hebben in een Picnic wagentje. " 

Samenwerken

In de middag staken alle TVM jongeren de grens over van Friesland naar Groningen. Daar belandde iedereen bij de Postwagen in Tolbert, met als start activiteit een Jail Challenge. In kleine teams moest gezamenlijk zo veel mogelijk punten worden verzameld in elke cel waar een minigame was. Er werd fanatiek op knoppen gedrukt, geconcentreerd met biljartballen geslagen en met basketballen gegooid. Na deze challenge werd de groep weer verdeeld over 3 activiteiten waarbij iets meer tijd was voor een praatje met collega’s. Zo werd er gebowld, een balletje geslagen bij midgetgolf en begaven sommigen zich op glad ijs bij curling. Op deze manier werd de hele dag door (nader) kennisgemaakt door collega’s onderling en vooral ook veel gelachen en plezier gemaakt!

Iris Voogd over de 1 daagse

“De eerste 1-daagse van Jong TVM was zeer geslaagd! We zijn de dag begonnen met een interessante rondleiding bij Picnic. Het programma werd vervolgd in Tolbert met een Jail Challenge en Curling. Erg gezellig en aan fanatisme geen gebrek (althans bij mezelf 😉) Leuk om op deze manier andere collega’s te leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Een geslaagde dag

Als afsluiting hadden we een heerlijke BBQ in de avond. Al met al was het een hele leuke dag waarbij veel is bijgepraat, samengewerkt en jonge collega’s elkaar over alle domeinen beter hebben leren kennen. De opkomst was groot, het was dus zeer geslaagd!

Groeten,

Het Jong TVM Bestuur