Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe bereken je de kosten van een laadplein Johnny Nijenhuis vertelt over de ideale KwH-prijs

Tijdens het Zero Emissie Event op 21 juni gaf Johnny Nijenhuis een workshop over de berekening van de kosten van een laadplein. Johnny, een expert op het gebied van zero emissie, helpt ondernemers in de transportsector om de overstap naar elektrisch rijden te maken met praktische adviezen. Deze workshop bood inzichten in de complexe wereld van laadinfrastructuur en benadrukte het belang van een optimale energieprijs per kWh. Ook werd er uitgelegd hoe je de kosten van een laadplein kunt berekenen. Lees meer en bekijk de video.

De drijvende kracht achter elektrificatie

Johnny vertelde gedreven over de uitdagingen waar je als ondernemer tegenaan loopt. De overgang naar zero emissie is niet alleen een noodzaak voor het milieu, maar ook een economische uitdaging. Johnny benadrukte hoe cruciaal het is om de kosten van een laadplein nauwkeurig te berekenen. "Als je weet wat de kosten zijn helpt dit je om verstandige investeringsbeslissingen te nemen en je operaties te optimaliseren." Tijdens de workshop werd duidelijk wat een verandering van stroomprijs betekent en berekenden de deelnemers samen Johnny Nijenhuis de ideale kWh prijs van zowel voertuigen en laadpleinen. "Het is voor veel ondernemers best een ingewikkelde materie. Je bent er immers ook niet elke dag mee bezig. Tijdens de workshop probeer ik het zo plat mogelijk te slaan, zodat iedereen toch met praktische tips weer naar huis gaat". 

"De ideale kWh-prijs energie speelt een centrale rol in de haalbaarheid van elektrische vrachtwagens"

Belangrijke overwegingen bij de kostenberekening

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een laadplein beïnvloeden, waaronder de initiële installatiekosten, onderhoud, energiekosten en eventuele subsidies. Tijdens de workshop vertelde Johnny over de verschillende kosten van een laadplein. "Maak een analyse van deze kosten om zo inzicht te krijgen in de complete kostenplaatje." Hij gaf een opsomming van de meest voorkomende kosten:

  1. Installatiekosten
    Dit omvat de kosten voor de aanschaf en installatie van laadpalen, bekabeling en andere infrastructuur.
  2. Onderhoudskosten
    Regelmatig onderhoud is essentieel om de efficiëntie en veiligheid van het laadplein te waarborgen.
  3. Energiekosten
    De prijs per kWh energie is een cruciale factor die de operationele kosten direct beïnvloedt.

Subsidies en financiële ondersteuning

Een ander belangrijk punt dat werd besproken, is de beschikbaarheid van subsidies en andere financiële ondersteuning. Deze bijdragen aan het verminderen van de totale kosten en het versnellen van de implementatie van laadpleinen. 

Samenwerking met energie-experts

Transportbedrijven werden geadviseerd om nauw samen te werken met energie-experts en leveranciers van laadinfrastructuur om de meest kostenefficiënte oplossingen te vinden. Het gebruik van geavanceerde software voor kostenberekening en planning kan hierbij zeer nuttig zijn. Tijdens de workshop werd duidelijk wat een verandering van stroomprijs betekent en berekenden de deelnemers samen Johnny Nijenhuis de ideale kWh prijs van zowel voertuigen en laadpleinen.

Investering in de toekomst

Hoewel de initiële kosten van een laadplein hoog kunnen zijn, zijn de lange termijnvoordelen voor zowel het milieu als de bedrijfsvoering aanzienlijk. Door de ideale kWh-prijs energie te berekenen en te optimaliseren, kunnen transportbedrijven een duurzame en kostenefficiënte toekomst realiseren. 

Heeft u vragen over de inhoud van deze workshop of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het verduidelijken van de kosten en baten van een laadplein voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op